Ruiter fitness

Des te beter de fysieke en mentale competenties in balans zijn, des te groter de controle over je eigen handelen,  hoe hoger het trainingsrendement. De ruiterfit trainingen zijn met hun integrale aanpak op fysiek en mentaal niveau een waardevolle aanvulling voor iedere ruiter en amazone die op een effectieve manier een positief trainingsresultaat wilt na streven. Ruiterfit trainingen nodigen je uit om zowel fysiek als mentaal de uitdaging met jezelf aan te gaan.

 

Inhoud training

Het doel van de ruiterfit trainingen is op een leuke, uitdagende en interactieve manier een verbeterend lichaamsgebruik te bewerkstelligen.

Tijdens deze training wordt je fysiek en mentaal uitgedaagd om je competenties op het gebied van o.a. rompstabiliteit, behendigheid, coördinatie, ademhaling, conditie & focus aan te gaan. Door in groepen te trainen leer je van elkaars talenten, stimuleer je elkaars proces en groei je gezamenlijk naar de persoonlijke einddoelen toe.

Het belang van Ruiterfit trainingen is, dat je als ruiter tijdens de trainingen met je paard de volledige controle hebt en behoudt over je eigen lichaamshulpen. Deze controle zorgt er voor dat de verschillende houding & zit, been en hand hulpen zo effectief & onafhankelijk gegeven kunnen worden zonder het paard in zijn beweging te storen.

Op het gebied van veiligheid leer je accuraat inspelen op (on)verwachte gebeurtenissen.

Ruiterfitness nodigt je uit om als ruiter de uitdaging met jezelf aan te gaan en optimaal te presteren.

Door ruiterfitness systeemmatisch te integreren in je trainingsprogramma, haal je een hoger trainingsrendement uit de trainingen met je paard.

Personal training is mogelijk.

Prijs op aanvraag.

 

Clinic op locatie?

Wil je een Ruiterfitness training bij jou op locatie organiseren? Wij komen graag langs!

Neem contact op voor de mogelijkheden.